✔ Hurtig levering
✔ 30 dages åbent køb
✔ Køb nu, betal senere
logo
FavoritterFavoritter

Find den rigtige størrelse og kompression på dine støttestrømper

Støttestrømper er et af Color4cares store specialer, og hos os finder du stilfulde, komfortable og prisvenlige strømper i mange forskellige designs, farver og mønstre. Ved du, hvordan du tager mål til støttestrømper, og hvilken størrelse og kompressionsgrad der er bedst for dig? Vi hjælper dig med at finde den rigtige!

Vi ønsker, at du som plejepersonale skal kunne sætte dit eget præg på dit arbejdstøj og tage din personlige stil med på arbejde, samtidig med at du får den rette støtte og aflastning på lange arbejdsdage. Derfor tilbyder vi veldesignede og farverige støttestrømper af høj kvalitet, som giver optimal komfort og støtte. Vidste du, at der også er mange sundhedsmæssige fordele ved at gå med støttestrømper? Læs mere her!

Hvordan tager man mål til støttestrømper og finder ud af, hvilken størrelse man skal bruge? Benyt dig af vores størrelsesguide!

Tag mål til støttestrømper, og find den rigtige størrelse

Støttestrømper sidder lidt anderledes på foden end almindelige strømper på grund af kompressionen. Det er vigtigt, at strømperne ikke sidder for stramt, da det kan have den modsatte effekt og reducere blodcirkulationen. Støttestrømperne skal også sidde glat på fødder og ben – uden folder og kanter, der kan nedsætte blodgennemstrømningen og forårsage smerte og ubehag. For at finde den rigtige størrelse støttestrømper skal du måle dine ben og bruge vores størrelsesguide til at finde de støttestrømper, der passer til netop dig.

Kompressionsklasser for støttestrømper

Støttestrømper inddeles i klasser, efter hvor meget tryk de udøver omkring anklen. Trykket angives i millimeter kviksølv (mmHg). Kompressionen er gradueret, hvilket betyder, at det højeste tryk er ved anklen (100%), og derefter aftager trykket i retning af hjertet (70% ved læggen og 40% ved knæet). Ved støttestrømper i nylon angives trykket i DEN. I dette tilfælde angiver DEN ikke garnets tykkelse, som det normalt gør.

Klasse 1:

11-16 mmHg, 70 DEN

Mild kompression. Bruges ofte til at forebygge hævelser, forbedre blodcirkulationen og lindre træthedsfølelsen i fødder og ben.

18-22 mmHg, 140 DEN

Medium kompression. Bruges ofte ved de første tegn på åreknuder, ved nedsat blodcirkulation og for at lindre væskeophobning i benene. Støttestrømper i klasse 1 reducerer også risikoen for blodpropper i benene i forbindelse med operation.

Klasse 2:

22-27 mmHg, 280 DEN

Stærk kompression. Støttestrømper med denne kompression bruges til svære træthedssymptomer i benene, problemer med åreknuder og som efterbehandling og støtte efter operationer. Bør ordineres af en læge eller autoriseret sundhedspersonale.